این شاهراه سه ماه پیش از سوی رییس جمهور غنی افتتاح شده بود، سرکی که ولایات غربی را به شمال کشور وصل میکند.
مسوولان محلی میگویند که این سرک از دره بوم تا لامان ولایت بادغیس بیش از ۸۰ کیلومتر طول دارد و قرار است در دو بخش ساخته شود.
دو شرکت هندی و چینایی مسوولیت ساخت این سرک را به عهده دارند که در دو بخش و به طول 82 کیلومتر ساخته خواهد شد.
فیض محمد میرزازاده، سرپرست ولایت بادغیس میگوید در این مورد چنین میگوید: «فعلا کار شروع شده و این پروژه از طرف دو کمپنی قرار داد شده است و من امیدوار هستیم که کار این سرک زود ختم شود اگر چه مدت کار این پروژه را دو سال یا بیشتر گفتند؛ اما اطلاعاتی که ما داریم زودتر به بهره برداری سپرده میشود.»
هزینه ساخت این شاهراه بیش 84 میلیون دالر است که بانک انکشاف آسیایی میپردازد.
اما ولی احمدزی، مسوول شرکت سرک سازی که مسوولیت کار سرک حلقوی را دارد میگوید: «اگر مشکل امنیت نباشد، مشکل آفرینیها در میان نباشد و مردم حمایت کنند، مطمین هستیم که کار این شاهراه را تکمیل خواهیم کرد.»
امیرشاه نایبزاده، قوماندان لوای محافظت عامه در ولایت بادغیس اما از تامین امنیت این پروژه اینگونه اطمینان میدهد: «هر قدر فشار هم که باشد، امنیت پروژه را تامین میکنیم. ما امنیت دو بخش این شاهراه را از دره بوم تا لامان تامین کردهایم، خارجیها می توانند به ساحه سفر کنند و شب و روز ما آمادهایم تا آنها را انتقال بدهیم و امنیت ساحه کارشان را نیز تامین کنیم».
ناامنی، سه سال پیش کار ساخت سرک حلقوی بادغیس را متوقف کرد؛ اکنون اما باشندگان بادغیس از آغاز دوباره کار خوشحالاند:
عبدالحمید باشنده بادغیس میگوید: «تقاضای ما از مسوولان دولتی این است که زمینه کار را برای ما به شکلی مساعد بسازند که به نفع مردم باشد و خیلی خوش هم هستیم».
سرک حلقوی بادغیس به عنوان شاهراه تجارتی غرب به شمال کشور پر اهمیت دانسته میشود. آگاهان تاکید دارند که با تکمیل ساخت این سرک، مردم بادغیس رشد اقتصادی چشمگیر را شاهد خواهند بود.
نصیر احمد صالحی- رادیو شیبه – هرات