ریاست اجراییه حکومت نشست تاشکند را مهمترین کنفرانس در سطح منطقه میداند و میگوید که اینگونه نشستها در تقویت اجماع منطقوی برای رسیدن به صلح کمک میکند.
این ریاست همچنان میافزاید که تا چند روز آینده، نخست وزیر پاکستان به کابل سفر خواهد کرد.
در حالی که شک و تردیدها در مورد نتایج کنفرانس تاشکند وجود دارد؛ اما مقامهای حکومت میگویند که بعد از نشست کابل، نشست تاشکند در تقویت اجماع منطقوی برای صلح خیلی مهم است.
جاوید فیصل، سخنگوی ریاست اجراییه در نشست خبری روز پنجشنبه، گفت که با این نشست، تعهدات پروسه کابل دنبال خواهد شد.
او گفت: "طالب امروز طالب دیروز نیست، زیرا این گروه به غیر از پاکستان، با دیگر کشورها هم تماس دارد و نیاز است با این کشورها نیز کار شود و یک اجماع منطقهای شکل گیرد"
سخنگوی ریاست اجراییه همچنان از پیشنهاد روسیه برای برگزاری نشست سه جانبه مسکو، کابل و واشنگتن در مورد صلح، حمایت کرد.
در همین حال این مقام ریاست اجراییه، از سفر زود هنگام یوسف گیلانی، نخست وزیر پاکستان به کابل نیز خبر میدهد.
فیصل میگوید: "نخست وزیر پاکستان از سوی حکومت افغانستان دعوت شده و قرار است به تاریخ ۶ اپریل به کابل بیاید و هدف سفر او، اعتماد سازی میان کابل و اسلامآباد خواهد بود. این زمانی عملی خواهد شد که پاکستان در خصوص تعهدادتش به صلح، گامهای عملی برداد."
اما برخی از مبصرین، از سفر نخست وزیر پاکستان به کابل، تعریف متفاوت دارند.
خالد سعادات مبصر مسایل پاکستان گفت: "بعد اصلی این سفر نخست وزیر پاکستان، کشیدن اسلام آباد از فشارهای جامعه جهانی و امریکا است و پاکستان تلاش دارد تا فضای بی اعتمادی را از آدرس کشور دور سازد"
مقامهای افغان و پاکستان در جریان چند سال گذشته همواره در رفت و آمد بودهاند؛ هدف هم گفتوگو برای صلح و رسیدن به نقشه راه صلح. اما این سفرها هنوز نتیجهی ملموسی نداشته است.
دیده شود که سفر آیندهی نخست وزیر پاکستان به کابل، چه دستآوردهایی برای ثبات و امنیت افغانستان خواهد داشت.
احمدضیا انتظار - رادیوشیبه